Početna Kultura Malo pozorište “Duško Radović” predstave izvodi onlajn: U nedelju u podne “Strašne...

Malo pozorište “Duško Radović” predstave izvodi onlajn: U nedelju u podne “Strašne priče braće Grim“

0

Malo pozorište „Duško Radović“ prilaže svoj mali doprinos u toku ovih nemirnih vremena, pa svoj rad prebacuje – u digitalni prostor! Od sada će se svake nedelje, u tri termina, održavati poseban radiofonski, pozorišni, i radioničarski program, sve putem interneta, na YouTube kanalu Malog Pozorišta.

Svake srede u 20 časova (repriza subotom u 20 časova) moći ćete da slušate emisiju „Bajka u 8“, koja će svake nedelje donositi novu bajku za slušanje. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…).

U sredu, 25. marta, moći ćete od 20 sati da čujete bajku „Divlji labudovi“ Hansa Kristijana Andersena. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas.

Zatim, svakog petka u 17 časova, emitovaćemo video emisiju/radionicu „Napravi s Minom“. Zajedno sa Minom Miladinović, imaćete priliku da sa svojom decom napravite figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira! Uz Minu, koja stoji iza brenda „Koko Daš“, brojnih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor, deca će imati priliku da gledaju video radionicu origamija, japanske veštine pravljenja figurica od papira. U formatu koji ohrabruje ne samo gledanje, već i oprobavanje u umetnosti origamija, „Napravi s Minom“ je odlična prilika da se kroz aktivni odmor i zajedničko istraživanje zbližite sa svojom decom.

I, na kraju, svake nedelje u 12 časova, za promenu, vi ne morate u pozorište, već ono dolazi kod vas. Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. Ove nedelje, 29. marta u podne možete da uživate uz „Strašne priče braće Grim“, u režiji Mika Gordona, za preporučeni uzrast od 5 do 10 godina.

Emitovanja na YT kanalu Malog pozorišta “Duško Radović”: 
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA

Autor: NsHronika
Foto: Promo