Početna Kultura Mariji Medenici uručena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje

Mariji Medenici uručena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje

0

narija-medenica-nagrada-vest-16-01-2016_660x330

Mariji Medenici uručena je nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na daskama Srpskog narodnog pozorišta za proteklu godinu, večeras na sceni “Peri Dobrinović” tog teatra. Medenici je priznanje pripalo za tumačenje uloge Ivone Copek u predstavi “Ivona, burgunska kneginja”, reditelja Radoslava Mielnkovića.

Nakon nagrada koje je osvojila u Varšavi, Bratislavi, kao i na prestižnim festivalima na domaćem teretu – Sterijinom pozorju, Susretu profesionalnih pozorišta Vojvodine, Tvrđavi teataru i one, možda najznačajnije, koju dodeljuje njeno matično pozoritša SNP, a to je nagrada “Predrag Peđa Tomanović” za 2009. godinu, glumici Mariji Medenici ponovo je uručena nagrada za najbolju ulogu na sceni Srpskog narodnog pozorišta, ali ovoga puta za ulogu u kojoj je na nagovor reditelja, Raleta Milenkovića, ćutanjem branila biser svetske književnosti, lik Ivone Copek u predstavi “Ivona, burgunska kneginja”.

Te 2009. je bila velika uloga i ta nagrada mi jako znači nakon pauze sam se vratila i sačekala me je ta uloga kao poklon. Zaista sam zahvalna Raletu Milenkoviću na ukazanom poverenju, s obzirom da je to uloga od dve tri rečenice teksta, ali sam prisutna sve vreme. Tamo sam imala glavnu ulogu, ovde svi drugi pre svega moje kolge, nekako nose ulogu i igraju moju ulogu ja sam neko trpno stanje koji propušta sve radnje kroz sebe negde ova nagrada pripada svima njima i ne bih mogla da je igram da je oni ne donose tako lako meni na poklon“, rekla je Marija Medenica, glumica.

Nagrada “Predrag Peđa Tomanović” dodeljuje se i najboljem diplomiranom studentu master studija glume na srpskom jeziku Akademije umetnsoti u Novom Sadu. Ove godine uručena je Bojani Milanović, čija je prosečna ocena 10 u klasi profesorke Jasne Đuričić.

Autor i foto: RTV