Početna Kultura Merlinka festival do 17. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Merlinka festival do 17. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

0

Treći Merlinka festival održaće se od 15. do 17. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Za tri dana pripremljeno je šest igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazani na Merlinka festivalu u Beogradu, Nišu, Sarajevu, Tuzli i Podgorici.

 

Petak, 16. jun rezervisan je za dva dokumentarca. Od 19 časova prikazuje se američki dokumentarac, nominovan za dve Emi nagrade, “Mepltorp: Gledaj fotografije” o kontroverznom američkom fotografu Robertu Mepltorpu. Film će predstaviti novosadski fotograf Nikola Đukić. Od 21 čas prikazujemo holandski dokumentarac “Zauzmi pozu”, koji prati Madonine igrače iz spota “Vogue” i turneje “Blond Ambition”. Film je nagrađen Dorotinom cipelicom za najbolji dokumentarni film na Merlinka festivalu u Beogradu. Film će predstaviti DJ Stanwik, nakon kojeg će biti organizovana Madonna žurka.

Subota, 17. jun i poslednji dan gostovanja Merlinka festivala u Novom Sadu rezervisan je za dva igrana filma. Od 19 časova biće prikazan irsko-kubanski film “Viva” koji prati mladog Hesusa koji želi da postane dreg performer u jednom noćnom klubu u Havani. Film je bio irski kandidat za Oskara 2016. godine. Od 21 čas prikazuje se nemački igrani film “Gde si krenuo, habibi?”, koji prati gej Turčina koji živi u Berlinu i zaljubljuje se u strejt Nemca.

Ulaz na sve projekcije je besplatan i svi filmovi su titlovani na srpski jezik.

Izvor: 021.rs