Početna Kultura Miško Plavi trio večeras u Novom Sadu

Miško Plavi trio večeras u Novom Sadu

0

Miško Plavi večeras će u Firčijevom studiju u Novom Sadu, sa početkom u 22 časova održati koncert, sa već dobro uigranim sastavom koji čine Vasil Hadžimanov za klavijaturama i Srđan Dunkić na bubnjevima.
Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, i drugi.
Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band -a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison -a, Rodney Holmes -a, David Binney -a, Danny Sedownick -a, itd.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivši je član VH band -a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, Fuzzbox ). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell -om na njegovoj evropskoj turneji.

Ulaz je na koncert stajaće svega 500 dinara, a Firčijev Think Tank Studio nalazi se u Kineskoj četvrti, Bulevar Despota Stefana 5.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Fejsbuk