Početna Kultura Mjuzikl “Ja sam Mileva Marić Einsten” u SNP-u

Mjuzikl “Ja sam Mileva Marić Einsten” u SNP-u

0

Viva Dance Academy iz Novog Sada će 13. i 14. februara 2021. godine u Srpskom Narodnom Pozorištu, na sceni Jovan Đorđević, realizovati tri izvođenja predstave mjuzikla “Ja sam Mileva Marić Einsten”.

Plesna predstavu u 14 činova inspirisanom knjigom američke spisateljice Marije Benedikt ”The other EInstein” čiju režiju potpisuju reditelji Vladislav Velkovski i Ivan Vanja Alač.

Gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studija Viva Dance Academy, ali i njihove specijalne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najinteresantniji gosti svakako će biti diplomirani reditelji Akademije umetnosti u Novom Sadu, glumica Maja Brukner a pojaviće se i plesni klub “Point” iz Novog Sada.

Za sam kraj nastupiće gosti iz udruženja Hor Sveti Roman Slatkopojac iz Petrovaradina koji su svoje pevačke veštine upotpunili novim glumačkim iskustvima upravo u ovom mjuziklu.

Premijera ove predstave je bila 10. januara 2021. godine u Novosadskom pozorištu.

Prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke vrednosti koju ona pruža, evidentna je i njena uloga u popularizaciji rodne ravnopravnosti, ali i same kulture življenja kroz prizmu velike istorijske ličnosti kao što je bila naučnica Mileva Marić Einstein.

Mjuzikl će se moći videti u tri termina, 13. februara u 19 časova, 14. februara u 17 časova i u 19 časova, predviđeno trajanje je 50 minuta. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na blagajni SNP-a ili preko njihovog portala www.prodaja.snp.org.rs. Cena ulaznica je 700din i sprovodi se u skladu sa trenutnim epidemioloskim merama.

Izvor: RTV
Foto: SNP/Promo