Početna Kultura Mladi Novosađani snimili film “Komšije”

Mladi Novosađani snimili film “Komšije”

Mladi Novosađani snimili su film „Komšije“ koji će premijerno biti prikazan 8. septembra na otvaranju osmog izdanja filmskog festivala na Novom naselju – 21114. Film je nastao u sklopu projekta „Art Kvart – Start! 2021“.

– Pandemija nas je zatvorila u četiri zida iza kojih su s druge strane disali nama neretko potpuni stranci, pa se upravo to pitanje, koliko poznajemo svoje komšije i u kakvoj zajednici živimo, izdvojilo kao svima bliska tema i rođena je ideja za film „Komšije“. Osim teme komšiluka i otuđenosti, iza kulisa on priča priču o mladim talentima za koje je ovo prvi umetnički poduhvat i susret sa magijom sedme umetnosti – navode u Novom kulturnom naselju.

Film je u petak, 1. aprila imao svoju premijeru na internetu i možete ga pogledati OVDE.

Projekat „Art Kvart – Start! 2021“ bio je podeljen u pet sekcija koje je nakon završetka radionica udružio zadatak da snime film. Polaznici dramske sekcije su glumili, filmska sekcija je režirala i pisala scenario, a produkcijska se bavila organizacijom snimanja. Sekcija dizajna zvuka pridružila je svoje talente u radu na muzici i zvuku filma, a animatorska proizvela kreativnu završnu sekvencu.

Cilj je bio da se mladi upoznaju sa audio-vizuelnom produkcijom iz prve ruke i zavole umetničke discipline i poslove.

Svi zainteresovani mladi od 15 do 20 godina koji u sebi prepoznaju ljubav prema umetnosti, već sada mogu da postave pitanja i da se informišu o ovogodišnjem izdanju Art Kvart – Start! 2022 i prijave na adresu artkvartstart@gmail.com.

Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra Novo naselje od 2014. do danas uspešno realizovalo 19 festivala, preko 1.200 edukativnih i umetničkih radionica i programa, niz volonterskih i humanitarnih akcija, akcija ozelenjavanja, čišćenja i uređivanja javnih prostora kao i nekolicinu međunarodnih projekata.

Izvor: novisad.com
Foto: Promo