Početna Kultura Moguća saradnja Muzeja Nikole Tesle sa novosadskim ustanovama

Moguća saradnja Muzeja Nikole Tesle sa novosadskim ustanovama

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović posetila je Muzej Nikole Tesle u Beogradu i sa direktorkom ove ustanove Ivonom Jevtić razgovarala o aktivnostima Muzeja, kao i mogućoj saradnji sa novosadskim ustanovama kulture.

– Verujem da je, bez obzira na različite poslove koje obavljamo, moguće naći dodirne tačke, uspostaviti saradnju i realizovati neke zajedničke ideje i projekte. Da li će to biti kroz izložbe, publikacije, predavanja, manifestacije, ostaje da vidimo, ali mi smo svakako otvoreni za sve ideje koje će doprineti još većoj popularizaciji našeg najvećeg naučnika i pronalazača – istakla je predsednica gradske Skupštine MSc Marinković Radomirović.

Ona je podsetila da je u Novom Sadu 2019 godine, na inicijativu Grada Novog Sada, u Kulturnom centru organizovana izložba „Nikola Tesla – u svom i našem vremenu“, koju je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić nadovezala se da je upravo izložba od pre dve godine uvertira za buduću saradnju.

– Muzej je već imao saradnju sa Novim Sadom kroz izložbu „Nikola Tesla – u svom i našem vremenu“. Ta izložba, koju je inicirao Grad Novi Sad, se može posmatrati i kao uvertira za dalju saradnju, za potencijalne zajedničke projekte koji nas očekuju u narednim godinama – kazala je direktora Muzeja Ivona Jevtić.

Izvor: Dnevnik
Foto: Grad Novi Sad