Početna Kultura Moguća saradnja Muzeja Nikole Tesle sa novosadskim ustanovama

Moguća saradnja Muzeja Nikole Tesle sa novosadskim ustanovama

0

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović posetila je Muzej Nikole Tesle u Beogradu i sa direktorkom ove ustanove Ivonom Jevtić razgovarala o aktivnostima Muzeja, kao i mogućoj saradnji sa novosadskim ustanovama kulture.

– Verujem da je, bez obzira na različite poslove koje obavljamo, moguće naći dodirne tačke, uspostaviti saradnju i realizovati neke zajedničke ideje i projekte. Da li će to biti kroz izložbe, publikacije, predavanja, manifestacije, ostaje da vidimo, ali mi smo svakako otvoreni za sve ideje koje će doprineti još većoj popularizaciji našeg najvećeg naučnika i pronalazača – istakla je predsednica gradske Skupštine MSc Marinković Radomirović.

Ona je podsetila da je u Novom Sadu 2019 godine, na inicijativu Grada Novog Sada, u Kulturnom centru organizovana izložba „Nikola Tesla – u svom i našem vremenu“, koju je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić nadovezala se da je upravo izložba od pre dve godine uvertira za buduću saradnju.

– Muzej je već imao saradnju sa Novim Sadom kroz izložbu „Nikola Tesla – u svom i našem vremenu“. Ta izložba, koju je inicirao Grad Novi Sad, se može posmatrati i kao uvertira za dalju saradnju, za potencijalne zajedničke projekte koji nas očekuju u narednim godinama – kazala je direktora Muzeja Ivona Jevtić.

Izvor: Dnevnik
Foto: Grad Novi Sad