Početna Kultura Muzej Vojvodine od sledećeg utorka ponovo otvoren za posetioce

Muzej Vojvodine od sledećeg utorka ponovo otvoren za posetioce

Muzej Vojvodine od utorka 19. maja, posle gotovo dva meseca pauze zbog epidemije virusa korona, otvara svoja vrata za posetioce.

Svi zainteresovani će ponovo moći direktno da uživaju u stalnim postavkama Muzeja na kojima je predstavljena prošlost Vojvodine od praistorije do devetnaestog veka, teritorija Vojvodine u Prvom i Drugom svetskom ratu i tematika prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, ali i tematskoj izložbi Dragan Radovanović (1949-2018).

“Uz sve mere zaštite: dezobarijeru, sredstva za dezinfekciju ruku, obaveznu upotrebu maski za posetioce, kustose i vodiče, kao i uz ograničen broj grupnh poseta od pet osoba na jednog kustosa, vraćamo se uobičajenom ritmu rada”, navode u Muzeju Vojvodine.

Grupne posete je, kao i do sada, potrebno najaviti putem mejla: pedagoska.sluzba@muzejavojvodine, a preko iste adrese mogu se dobiti sve dodatne informacije.

Od srede, 20 maja, svakog dana u 17 časova biće organizovano i stručno vođenje kroz izložbu “Dragan Radovanović (1949-2018)” u interpretaciji istoričarke umetnosti Olivere Radovanović. Zbog ograničenog broja posetilaca u ovoj ustanovi kulture mole se zainteresovani da se za stručno vođenje prijave na broj telefona 525-059 svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

Radno vreme Muzeja ostaće nepromenjeno: utorak-petak od 9 do 19 sati, subota-nedelja od 10 do 18 sati.

Cene ulaznica su 200 dinara za odrasle, 150 dinara za penzionere, studente i đake. Ulaz se ne naplaćuje za decu do 7 godina, kao i za osobe sa invaliditetom i njihove pratioce.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Pixabay