Početna Kultura Muzej Vojvodine od sledećeg utorka ponovo otvoren za posetioce

Muzej Vojvodine od sledećeg utorka ponovo otvoren za posetioce

0

Muzej Vojvodine od utorka 19. maja, posle gotovo dva meseca pauze zbog epidemije virusa korona, otvara svoja vrata za posetioce.

Svi zainteresovani će ponovo moći direktno da uživaju u stalnim postavkama Muzeja na kojima je predstavljena prošlost Vojvodine od praistorije do devetnaestog veka, teritorija Vojvodine u Prvom i Drugom svetskom ratu i tematika prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, ali i tematskoj izložbi Dragan Radovanović (1949-2018).

“Uz sve mere zaštite: dezobarijeru, sredstva za dezinfekciju ruku, obaveznu upotrebu maski za posetioce, kustose i vodiče, kao i uz ograničen broj grupnh poseta od pet osoba na jednog kustosa, vraćamo se uobičajenom ritmu rada”, navode u Muzeju Vojvodine.

Grupne posete je, kao i do sada, potrebno najaviti putem mejla: pedagoska.sluzba@muzejavojvodine, a preko iste adrese mogu se dobiti sve dodatne informacije.

Od srede, 20 maja, svakog dana u 17 časova biće organizovano i stručno vođenje kroz izložbu “Dragan Radovanović (1949-2018)” u interpretaciji istoričarke umetnosti Olivere Radovanović. Zbog ograničenog broja posetilaca u ovoj ustanovi kulture mole se zainteresovani da se za stručno vođenje prijave na broj telefona 525-059 svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

Radno vreme Muzeja ostaće nepromenjeno: utorak-petak od 9 do 19 sati, subota-nedelja od 10 do 18 sati.

Cene ulaznica su 200 dinara za odrasle, 150 dinara za penzionere, studente i đake. Ulaz se ne naplaćuje za decu do 7 godina, kao i za osobe sa invaliditetom i njihove pratioce.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Pixabay