Početna Kultura Muzički put oko sveta u Eđšegu

Muzički put oko sveta u Eđšegu

0

Kulturna stanica Eđšeg nastavlja sa svojim prvim produkcijskim projektom – Pocket Globe ciklusima. Peto izdanje takozvanih muzičkih ekskurzija, pored predstavljanja muzičara, koji i ovog puta donose fuziju različitih zvukova, obuhvatiće i radionicu „Just listen/Samo slušaj“.

Radionicu na temu muzike, improvizacije i meditacije, koja će biti održana 21. februara od 18 sati u Eđšegu (Antona Čehova 4) predvodiće Daniel More, talentovani muzičar, kontrabasista i improvizator koji kao „freelancer” plovi vodama klasike i džeza, spreman da podeli saznanja o novootkrivenim muzičkim pravcima. Cilj radionice je da se kreira prostor gde će učesnici (kako početnici tako i profesionalni muzičari) moći da uživaju i istražuju muziku kao vid komunikacije i samo-izražavanja, unapređujući svoje veštine slušanja, improvizovanja i koncentracije. Radionica je otvorena za sve i ulaz je besplatan.

Daniel More će već sutradan, 22. februar, od 20.21 čas, prikazati svoje umeće stvaranja i uživanja u muzici, na koncertu mladog novosadskog impro/jazz tria Lavlji Dani Dima, čiji je More član. Ovaj trio drži se nepisanog pravila da je sve podložno improvizaciji. Muzika koju stvaraju na taj, specifičan način im pomaže da upoznaju jedni druge i lakše razumeju namere, emocije i želje jedni drugih. Pored Daniela koji svira kontrabas, trio čine Dimitrije Jakovljević na električnoj gitari i Lav Kovač na bubnjevima. Cena ulaznice je 300 dinara, a možete je pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a ili putem internet stranice: http://bit.ly/pocketglobe-lavlji-dani-dima

U nedelju u Eđšeg stiže sastav koji sa gotovo naučnom posvećenošću izučava, a potom i interpretira sefardsku muziku, uspešno kombinujući balkanske, jevrejsko-španske, otomansko-turske i arapske muzičke tradicionalne kompozicije podmlađujući ih improvizacijama. U pitanju je grupa muzičara Shira U’tfila koja će u okviru Pocket Globe ciklusa nastupiti 23. februara sa početkom u 20.21 čas. Cena ulaznice je 300 dinara, a možete je pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a ili putem internet stranice: http://bit.ly/pocketglobe-shira-utfila

Sve informacije o događaju možete pronaći i na facebook event-u: http://bit.ly/pocketglobe-feb-fb

Pocket Globe – džepne muzičke ekskurzije pokrenute su u septembru 2019. godine, kao jedan od prvih produkcijskih projekata kulturne stanice Eđšeg sa željom da se promoviše nekomercijalni zvuk i velika imena aktuelne svetske muzičke scene, kada govorimo o etno, džez i eksperimentalnoj muzici, a koji donose spoj različitih nacija, kultura, muzike, instrumenata.

Autor: NsHronika
Foto: Promo