Početna Kultura Na Sajam knjiga stižu i ekskluzivni gosti

Na Sajam knjiga stižu i ekskluzivni gosti

0

Sajam knjiga će u ovoj godini biti priređen 26. put, od 3. do 9. marta. U istom terminu se organizuje i 25. izložba umetnosti ART EXPO, dok se Sajam obrazovanja Putokazi priređuje 4. i 5. marta.

Ekskluzivni gosti su Toni Parsons i Trejsi Ševalije, uz brojne domaće autore čija su dela rado čitana. Osnovno obeležje Sajma knjiga u Novom Sadu su “Dani Laze Kostića“, sa istiomenom nagradom, susreti izdavača, pisaca, kritičara i publike, uz programe i promocije koji popularišu književnosti, sajamske cene, specijalne akcije izlagača, Dani biblioteka i bibliotekara…

Paralelno sa Sajmom knjiga održava se Izložba umetnosti ART EXPO. Okupiće umetnike, omogućiti predstavljanje galerija i pojedinaca, ponuditi dve tematske postavke, rukotvorine, antikvitete. Očekuje se učešće akademskih, edukovanih i samoukih slikara, uz predstavljanje i brojnih dela primenjene umetnosti. Za domete u likovnoj umetnosti i ove godine biće uručena Nagrada Sava Šumanović ustanovljena i prvi put dodeljena 1999. godine.

U istom terminu, 4. i 5. marta biće održan i Sajam obrazovanja Putokazi koji predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom iz inostanstva.

Atraktivni dodatni program Sajma obrazovanja i ove godine biće Kup Sajma obrazovanja za srednjoškolce u basketu 3 x 3 koji je zakazan za četvrtak, 5. mart.

Ulaz na priredbe posvećene pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju je besplatan.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay