Početna Kultura Novi ciklus kreativno-edukativnih radionica “Eureka”

Novi ciklus kreativno-edukativnih radionica “Eureka”

0

eureka

U Dečijem kulturnom centru počinje ciklus radionica “Eureka”.

Prva radionica “Leonardov tajni doručak” održava se danas, 17. oktobra i posvećena je Leonardu da Vinčiju. “Da li bi voleo da praviš padobran sa Leonardom ili da otkrivaš Jupiterove satelite sa Galileom? Najznačajniji pronalasci i ljudi koji su obeležili vreme u kojem su živeli biće nam inspiracija da se upustimo u avanturu i pokušamo da pronađemo “duha iz lampe” koji nastanjuje nauku. Ciklus radionica “Eureka” namenjen je baš svim znatiželjnim klincima i klincezama, a počinjemo ga pričom o brilijantnom umu kakav je bio Leonardo da Vinči”, kažu u Dečijem kulturnom centru.

Priča o životu i radu jednog od najvećih slikara, izumitelja, inženjera, naučnika, botaničara i matematičara svih vremena, Leonarda Da Vinčija, biće polazna tačka sa koje će se deca otisnuti u neobičnu avanturu. “Učesnicima radionice dočaraćemo renesansni duh, objasniti značenje izraza ‘saper vedere’ i upoznati ih sa pronalascima ovog velikana koji su vekovima bili ispred vremena u kojem je živeo. Sve što kroz igru i zabavu budu naučila, deca će kombinovanom likovnom tehnikom pretočiti u grupni rad Leonardov tajni doručak”, najavljuju organizatori.

Radionica počinje u 11 i traje do 13 časova i predviđena je decu uzrasta od 6 do 12 godina. Prijave za radionicu su obavezne i to slanjem sms na broj telefona 063/521-123, a treba navesti ime i prezime deteta i uzrast. Participacija je 250 din.

Dečiji kulturni centar nalazi se u Ive Lole Ribara 6.

Izvor: 021.rs