Početna Kultura Novi poziv za umetnike za rezidencijalni program u Plovdivu

Novi poziv za umetnike za rezidencijalni program u Plovdivu

0

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture.

U periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik boraviće mesec dana u tom bugarskom gradu, gde će imati zadatak da osmisli jedno ili više umetničkih dela, koja će biti kreirana i predstavljena u okviru programa Plovdiv 2019 – Evropska prestonica kulture.

Da bi se umetnici prijavili potrebno je da se bave nekim od ovih oblika umetnosti: vizuelna umetnost, digitalni mediji, arhitektura, izvođačka umetnost, umetnost u javnom prostoru, dizajn…

Koji su još uslovi za prijavljivanje na rezidencijalni program u Plovdivu možete pronaći OVDE.

Prijave se šalju na mejl adresu plantsair@ns2021.rs, najkasnije do 16. avgusta u ponoć, a na tu adresu mogu se uputiti i sva dodatna pitanja,

Rezidencijalni program u Plovdivu realizuje se u okviru “Plants air” programa, iza kog stoji “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, u saradnji sa organizacijom “ADATA Air” iz Plovdiva.

Organizacija „ADATA AiR“ ima umetnički rezidencijalni program koji se sprovodi u Plovdivu – Evropskoj prestonici kulture za 2019, sličan programu „Plants air“.

Program ima za cilj da omogući prostor za kreativnu razmenu i priliku za umetnike da putuju, stvaraju inspirisani drugim prostorima i kulturama i razmenjuju iskustva sa umetnicima iz drugih Evropskih prestonica kulture.

Autor: NsHronika
Foto: Promo