Početna Kultura Novi Sad ponovo postaje tango grad

Novi Sad ponovo postaje tango grad

0

DSC_7491

Kraj avgusta u Novom Sadu, sada već tradicionalno, rezervisan je za argentinski tango. Treći međunarodni Festival “Novi Sad – Tango grad”, koji će se održati od 25 do 28. avgusta, donosi nam naučna predavanja u Galeriji Matice srpske, koncert u Sinagogi, sate i sate plesa na obali Dunava, terasi Petrovaradinske tvrđave i u dvorani Eđšeg, najlepšem plesnom prostoru u Novom Sadu.

DSC_7577

Biće to prilika da u tango muzici i plesu uživaju kako tangerosi iz zemlje i inostranstva tako i svi Novosađani koji vole nauku, muziku i agrentinsku kulturu uopšte. Tangerosi će imati priliku da na praktičnim radionicama nauče nešto novo od argentinskih tango maestrosa Selve Mastroti i Marsela Ramera, koji prvi put dolaze u Istočnu Evropu.

DSC_8641

Međunarodni festival “Novi Sad – Tango grad” organizuje Udruženje “Todo Tango” uz podršku Ambasade Argentine u Beogradu, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Turističke organizacije Grada Novog Sada. Partneri festvala su Galerija Matice srpske i Kulturni centar Novog Sada. Festival je sastavni deo programa “Novi Sad 2021” kojim se grad Novi Sad kandiduje za titulu evropske prestonice kulture 2021. godine.

“Todo Tango” je prvo i jedino udruženje u Vojvodini i drugo najstarije udruženje u Srbiji koje isključivo neguje tradicionalni argentinski tango.

Autor: NsHronika