Početna Kultura Novosadski big bend i Tanja Jovičević na Novosadskom muzičkom letu 2015.

Novosadski big bend i Tanja Jovičević na Novosadskom muzičkom letu 2015.

0

Novosadski big bend web

U nastavku ciklusa Novosadsko muzičko leto, u nedelju 16. avgusta program pod nazivom “Sav taj JAZZ i FUNK”, nastupiće “Novosadski big bend”, a kao gošća će se pojaviti i Tanja Jovičević. Koncert počinje u 21 čas, a održaće se u vrtu Srenjoškolskog doma.

Sastavljen od najboljih muzičara iz Novog Sada, Novosadski big bend je od svog osnivanja (2003) do danas, održao oko 300 koncerata, nastupajući na najznačajnijim umetničkim manifestacijama širom zemlje, ali i u inostranstvu.
Na ovom koncertu, Novosadski big bend će izvoditi kompozicije Geršvina, Elingtona, Henkoka, hitove grupa The Commodores, The Crusaders, Wild Cherry i mnoge druge poplurne džez i fank numere.

Ulaznice se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada. Cena karte iznosi 500,00 dinara, a u slučaju lošeg vremena, koncert će se održati u Sinagogi u 21h.

NOVOSADSKI BIG BEND je osnovan u maju 2003. godine kako bi se ispunila praznina nakon gašenja Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da bi se nastavila tradicija orkestarskog muziciranja na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike. Godine 2010. Novosadski big bend objavljuje svoj prvi studijski kompakt-disk pod nazivom Samo muzika. Ovaj orkestar je snimio i muziku za dve kultne serije: »Cvat lipe na Balkanu« i »Nepobedivo srce«, dok je kroz koncertnu aktivnost živo sarađivao s Beogradskom filharmonijom, RTV Srbije, RTV Vojvodine, RTV Pink, kao i s gotovo svim renomiranim umetnicima u regionu.

Autor i foto: NsHronika.rs