Početna Kultura Novosadsko muzičko leto od 1. do 6. septembra u Sinagogi i dvorištu...

Novosadsko muzičko leto od 1. do 6. septembra u Sinagogi i dvorištu Jovine gimnazije

0

Manifestacija “Novosadsko muzičko leto” održaće se od 1. do 6. septembra na dve lokacije u Novom Sadu.

Ovaj događaj organizuje Muzička omladina Novog Sada.

Četiri od ukupno pet koncerata filmske, etno, latino i džez muzike odvijaće se u Sinagogi, dok će završni program najverovatnije biti realizovana u dvorištu Jovine gimnazije.

Novosadsko muzičko leto otvoriće nastup Zrenjaninske filharmonije, koja će pod palicom dirigenta Mikice Jevtića i uz učešće dvoje vokalnih solista Mirne Radulović i tenora Ljubomira Popovića prirediti nezaboravno veče filmske muzike.

Predvođen pijanistkinjom Majom Alvanović, Majamisty TriO, koji svojom muzikom spaja delikatni klasičarski senzibilitet i savremeni evropski džez, predstaviće publici njihov poslednji album “Organic”, objavljen u aprilu 2020.

Orkestar Aleksandra Dujina s vokalnom solistkinjom Nevenom Reljin, premijerno će izvesti obrade za ovu prilku odabranih džez i latino kompozicija, kao i Dujinove autorske instrumentalne kompozicije.

Na Novosadskom muzičkom letu nastupiće i grupa “Ođila”, prepoznatljiva po autentičnom ruskom romskom zvuku i duboko iskrenim i proživljenim interpretacijama koje razgaljuju dušu.

Za kraj, Novosadski big bend, sa specijalnim gostima – pevačima Bojanom Stamenov i Zoranom Šandorovim, instrumentalnim solistima iz ansambla i dirigentom Fedorom Vrtnačnikom, obogatiće i zaokružiti letnje programe raznovrsnim repertoarom sačinjenim od kompozicija iz sveta džeza, popa i diska.

Svi koncerti počeće u 20:30 časova.

Ulaznice po ceni od 500 dinara, osim za koncert Novosadskog big benda za koji karta košta 1.000 dinara, mogu se kupiti od utorka, 25. avgusta, na sajtu muzičke omladine OVDE.

Karte će se prodavati i na dan koncerta, dva sata pred početak programa na mestu održavanja.

Za prisustvo programima, pored ulaznice obavezno je nošenje zaštitne maske.

Izvor: 021
Foto: Pixabay