Početna Kultura Novosadsko pozorište proslavlja 48. rođendan

Novosadsko pozorište proslavlja 48. rođendan

0

Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház će 27. januara proslaviti 48. rođendan.

Tim povodom su za sledeću nedelju najavljena gostovanja pozorišta iz Sente i Subotice, koja gotovo tradicionalno nastupaju tokom rođendanske nedelje, i zajedno sa glumcima Novosadskog pozorišta doprinose obeležavanju dana ovog teatra.

Rođendanska sedmica će započeti 24. januara izvedbom predstave Vila Mira, koja je namenjena najmlađem uzrastu. Ovu predstavu je prema tekstu Marie Hedri režirala glumica Novosadskog pozorišta Silvia Križan, a izvode je glumci Senćanskog kamernog teatra.

Nakon toga će, 25. januara, na kamernoj pozorišnoj sceni biti održano predstavljanje knjige Zoltana Baraciuša Razumom, emocijama, a dan kasnije uslediće predstava Narodnog pozorišta iz Subotice Tri sestre, u režiji Abe Sebešćena.

Na sam rođendan, 27. januara, publika će imati priliku da pogleda prvu reprizu predstave Idiot, koju su glumci Novosadskog pozorišta radili sa rediteljem iz Makedonije Andrejem Cvetanovskim.

Dva dana posle, na završetku, biće izvedena Subotička secesija pozorišta Deže Kostolanji, koju je režirao Zlatko Paković.

Sve predstave su zakazane za 19 časova, izuzev predstave za decu, koja će početi u podne.

Karte za program se mogu rezervisati putem sajta www.uvszinhaz.com/sh ili pozivom na brojeve 021/525 552 i 021/657 25 26.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia