Početna Kultura “Od balske dvorane do kafane”: Praznično vođenje kroz kolekciju Galerije Matice srpske

“Od balske dvorane do kafane”: Praznično vođenje kroz kolekciju Galerije Matice srpske

0

U organizaciji kompanija Color Media Communications i Ninamedia, a u sklopu festivala ”Novosadski Winter Fest” juče je održano praznično vođenje kroz kolekciju Galerije Matice srpske na temu “Od balske dvorane do kafane”.

Svi prisutni su na interesantan način saznali kako se u 18. veku provodio u Budimpešti mladi Sava Tekelija, ko je bio vlasnik čuvene novosadske kafane “Kod kamile” u 19. veku, i koje su to čari noćnog života osetili naši umetnici u Parizu početkom 20. veka.

Ovo je samo jedna od pratećih aktivnosti ovogodišnjeg festivala “Novosadski Winter Fest” koji se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada a koji će trajati na Trgu slobode sve do 30. decembra 2019. godine.

Podsećamo sve zainteresovane i da će se, u četvrtak, 12. decembra u 19 sati, u Muzeju Vojvodine održati besplatan Božićni koncert o čemu više možete saznati OVDE,, kao i da će se narednog ponedeljka, 16. decembra, u Gerontološkom centru “Liman” održati razgovor na temu “Kako smo slavili Božić i Novu godinu ’50s i ’60s” o čemu više možete saznati OVDE.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest