Početna Kultura Odložen letnji bioskop Frejm u Novom Sadu

Odložen letnji bioskop Frejm u Novom Sadu

0

Otvaranje letnjeg bioskopa na otvorenom “Frejm” u Novom Sadu odloženo je do daljeg usled pogoršane epidemiološke situacije, saopštili su organizatori, navodeći da je zdravlje svih na prvom mestu.

Letnji bioskop “Frejm” trebalo je da bude otvoren danas nagrađivanim domaćim filmom “Otac” Srdana Golubovića u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, odnosno ispred zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta.

Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom korona virusa, kako u Novom Sadu, tako i u celoj Srbiji, predviđeni početak letnjeg bioskopa “Frejm” odložen je do daljeg, odnosno dok se ne steknu uslovi za bezbedno održavanje u kapacitetu koji su organizatori iz OPENS-a zamislili.

“Zdravlje svih nas mora da ostane na prvom mestu, a da bismo zajedno kada prođe čitava situacija uživali u projekcijama filmova, budite pažljivi prema sebi i drugima”, poručili su organizatori, koji su želeli da letnjim bioskopom “Frejm” upotpune leto svima vama koji će ga provesti u Novom Sadu, da im pomognu da ne zaborave na kulturne i filmske navike, kao i da uživaju u društvu najbližih, ali odgovorno i bezbedno.

U letnjem bioskopu je bilo i inače predviđeno propisano rastojanje između stolica i obavezno nošenje maski, kao i dezinfekcija ruku gledalaca pre svake projekcije.

Izvor: seecult.org
Foto: Frejm/Promo