Početna Kultura Odložene sve predstave i događaji Novosadskog pozorišta

Odložene sve predstave i događaji Novosadskog pozorišta

0

Shodno Odluci, merama i preporukama Vlade Republike Srbije u pogledu smanjivanja negativnih efekata korona virusa, sve pozorišne predstave i događaji koji se realizuju na scenama Novosadskog pozorišta biće odloženi do daljeg, piše na sajtu Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház, čime se ovaj teatar pridružio svim ostalim institucijama, koje su iste odluke donele zbog epidemiološke situacije.

Otkazuju se sve manifestacije i događanja u pozorištu, i predstave i probe, sve što pretpostavlja veći broj prisustva. U takvim okolnostima jako je važno obezbediti prisustvo na radnom mestu, pa smo se odlučili da glumci zaustave probe, da tehnika, kao pomoćno osoblje, takođe ne dolazi do daljeg na radno mesto, osim jednog predstavnika, koji će biti ili bina majstor ili šef tehnike, a da se administracija pozorišta, dakle računovodstvo, pravno radni sektor, u smanjenom obimu obimu pojavi na radnom mestu.

“Menadžment, to znači umetničko rukovodstvo i direktor, i šef pravne službe, treba da budu permanentno prisutni u teatru”, napominje direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel.

Pritom se prate reakcije, odnosno uputstva nadležnih medicinskih organa, kaže Vencel, dodajući da su u stalnom kontaktu sa srodnim institucijama, pozorištima, koncertnim institucijama, festivalima…

“Doneta je i odluka da se otkaže zajednička premijera sa Nacionalnim teatrom u Segedinu, sa kojima radimo “Seljačku operu” Bele Pintera. Premijera “Seljačke opere” trebalo je da bude održana u Segedinu, ali je odlučeno da bude samo zatvorena generalna proba, a sve reprize, odnosno sva igranja se odlažu do daljeg. Imali smo ideju, s obzirom da su u Mađarskoj ranije zabranjene sve manifestacije, da premijeru “prenesemo” kod nas, međutim ne možemo sad ni to, ako pratimo sve instrukcije medicinskih organa”, navodi Vencel.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay