Početna Kultura Održan novogodišnji gala koncert u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Održan novogodišnji gala koncert u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

0

DSC_0013

Sinoć je u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održan novogodišnji gala koncert u organizaciji udruženja Flori Art na čelu sa Florijanom i Martom Balaž, koji su na ovaj način odali zahvalnost svima onima sa kojima su godinama sarađivali i čija im podrška veoma znači. Predivno veče ispunjeno pozitivnim emocijama i skladnim muzičkim izrazom koji su nam priredili Marta i Florijan sa svojim gostima, učinili su da na trenutak vidimo da je “Život lep”, naročito kada su Marta Balaž i njena učenica izvele temu “Barcarolle” iz Ofenbahove opere Hofmanove priče.

DSC_0015

Nesvakidašnji spoj prelepog ambijenta Galerije Spomen-zbirci Pavla Beljanskog i vrsnih muzičara, kakvi su nesumnjivo Florijan i Marta Balaž, kao i nastup nekih novih klinaca koji tek dolaze, probudili su nam nadu da ipak sve nije izgubljeno i da Novi Sad kao vekovni centar kulture ima čime da se diči i da tradicija negovanja umetnosti i te kako živi!

DSC_0026

Večeras smo odlučili da napravimo jedan gala koncert kako bi se i zvanično zahvalili ljudima sa kojima sarađujemo ne samo ove tri godine koliko postoji udruženje Flori Art, nego mnogo godina unazad. Navešću samo neke jer ih ima zaista mnogo, a to su Gradska biblioteka Novog Sada, naročito dečije odeljenje, izdavačka kuća ‘Prometej’, hor ‘Bajićevi slavuji’ iz muzičke škole ‘Isidor Bajić’, fondacija Slađane Đorđević ‘Leptir belih krila’, čelnicima gerontološkog centra, profesorka Vera Vitkai-Kovač čije ime nosi međunarodno takmičenje solo pevanja, ‘Aplauz fest’, kao i naš venčani kum Đorđe Letić“, izjavila je Marta.

DSC_0042

Za sam kraj večeri priredili su nam iznenađenje, kada su u holu nastupili hor “Bajićevi slavuji” i dečiji orkestar “Limanski bećari”, sjajna deca pred kojom je zaista velika budućnost!

DSC_0128

Autor: Bojana Šević