Početna Kultura Online konferencija “Green Culture”: Zelena kultura i umetnost kroz kreativnu filozofiju –...

Online konferencija “Green Culture”: Zelena kultura i umetnost kroz kreativnu filozofiju – Da li smo u deficitu novih ideja ili nam nedostaje razumevanje istih?

0

Kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja organizuje online konferenciju o globalnoj agendi održivosti životne sredine i zelenoj kreativnoj filozofiji pod nazivom “Green Culture”.

Konferencija će biti održana u online formatu 15. juna sa početkom u 09.30h na YouTube kanalu Color Media Communications.

Tokom trajanja konferencije “Green Culture” pokušaćemo da dobijemo odgovore na pitanja koliki je značaj umetnosti i umetnika u isticanju univerzalne teme zaštite životne sredine, na kom su nivou obrazovanje i aktivizam u oblasti zaštite životne sredine, koliko smo empatični prema prirodi. Odgovore na ova i slična pitanja daće nam naučnici, profesori, predstavnici kulturnih institucija, umetnici i novinari.

Jedan od učesnika konferencije je i Vladan Šćekić, programski direktor Centra za unapređenje životne sredine i selektor filmskog programa Međunarodnog festivala zelene kulture “Green Fest”. Vladan će učestvovati na panelu pod nazivom “Zelena kultura i umetnost kroz kreativnu filozofiju, da li smo u deficitu novih ideja ili nam nedostaje razumevanje istih” i ovom prilikom, sa pratiocima konferencije, podeliti svoja bogata iskustva stečena na osnovu svog rada u vezi sa brojnim temama od značaja za zaštitu životne sredine i oblastima klimatskih promena.

Partner konferencije “Green Culture” je AMS Osiguranje.

Svi zainteresovani konferenciju mogu pratiti OVDE.