Početna Kultura Operske julijanske priče: Gala koncert povodom Srpske nove godine

Operske julijanske priče: Gala koncert povodom Srpske nove godine

0

Nakon niza uspešnih online koncerata uživo iz Srpskog narodnog pozorišta, opera se vraća na scenu Gala koncertom povodom Srpske nove godine.

“To je poslednja priča koja nam je ostala da ispričamo i ujedno najava nastavka sezone. U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru ali u nekom, malo drugačijem ruhu”, priča direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

U gotovo dva sata programa publika će imati prilike da čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od Nabuka, preko Knjeginje Čardaša do Trubadura, a sve pod dirigentskom palicom gostujućeg maestra iz Sankt Petersburga, dirigentaMikhaila Sinkeviča.

“Program je vrlo zanimljiv jer je svaka numera svojevrsno remek delo. Vrlo je zahtevno i za soliste i za orkestar i stoga mislim da će ovo biti pravi izazov. Ali, period pandemije pokazao nam je da nam je kultura potrebna, da je neophodno doći doći u pozorište i osetiti muziku”, objašnjava mestro Sinkevič.

Operske julijanske priče na programu su 14. januara na sceni Jovan Đorđević, a ograničen broj karata je u prodaji na biletarniciSrpskog narodnog pozorišta.

Izvor: 021
Foto: SNP/V. Veličković