Početna Kultura Otvaranje festivala “Tamburica fest”

Otvaranje festivala “Tamburica fest”

0

tambura,-tamburica-fest-

Svetski tamburaški festival “Tamburica fest”, koji će ove godine biti održan osmi put, počinje danas u Novom Sadu i trajaće do subote 27. juna.
Karavan fijakera sa tamburašima, koji će u 17 sati ispred Hotela Novi Sad krenuti u vožnju gradskim ulicama do centralnog gradskog trga – Trga slobode, označiće početak ovogodišnjeg druženja najboljih “tamburaških bandi” na svetu.

U takmičarskoj konkurenciji na osmom “Tamburica festu” nastupiće 11 tamburaških orkestara iz sedam država (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Austrija i Bosna i Hercegovina, odnosno Republika Srpska), a kao gosti u revijalnom delu programa najavljeni su Zvonko Bogdan, Željko Bebek i Željko Samardžić.

Kao posebnu atrakciju festivala organizatori najavljuju nastup Ansambla mladih virtuoza orkestra narodnih instrumenata Rusije “N. P. Osipov” i članova Moskovske filharmonije sa vokalnom solistkinjom Dašom Kubcovom, koji je na programu u subotu uveče.

U okviru “Tamburica festa” danas će biti održan i Drugi kongres svetske tamburaške asocijacije u okviru koga će biti upriličen i naučni skup iz oblasti etnomuzikologije sa internacionalnim učešćem.

Autor: Tanjug
Foto: tamburafest.com