Početna Kultura Otvaranje izložbe Ljubomira Vučinića

Otvaranje izložbe Ljubomira Vučinića

0

lj-vucinic---pozivnica

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, u nedelju 23. oktobra u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba Ljubomira Vučinića pod nazivom “JAzzBAROQUE”.

“JAzzBaroque” je fuzija personalnih fascinacija iz domena nenarativnog umetničkog izraza. Sa takve šematske pozicije formatirane su slike u kojima dominiraju osećanja pretočena u energetske ritmove svetla nasuprot tmini. Deo slika koje će biti izložene u Galeriji Rajko Mamuzić predhodno je izložen u Budimpešti, Beogradu i Novom Sadu pod tematskim nazivom “BAROQUE MMXV”. Koncepcija ukupne galerijske postavke sastoji se od slika/crteža na papiru iz 1990. godine kao uvod prema novonastalim slikama.

– Na novim slikama Ljubomira Vučinića sve je u zamahu. Dominiraju dinamična gestualnost, intenzivne boje i uzbudljiv kolorit, vibratno pulsiranje materije. Površina slike je “puna”, bogata, uzbudljiva, povrh svega taktilna. Na prvi pogled te slike su usmerene ka aktiviranju posmatračevih emocija izazvanih aktuelnim zbivanjima – rekao je Sava Stepanov koji će, pretpostavlja se, i otvoriti izložbu.

Ljubomir Vučinić je zastupljen na selektivnim i kustoskim izložbama koje prezentuju savremenu likovnu scenu Srbije u zemlji i inostranstvu. Učesnik je u relevantnim nacionalnim projektima, nagrađivan je nacionalnim nagradama i priznanjima za autentičan doprinos likovnoj umetnosti. Umetnički radovi autora nalaze se u značajnim zbirkama i kolekcijama od javnog značaja u zemlji i inostranstvu.

Autor: NsHronika