Početna Kultura Otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” sutra u Čačku

Otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” sutra u Čačku

0

Posle velikog uspeha kampanje “ONI SU MENJALI SVET” , kompanija “Color Media Communications“, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo “ŠAMPIONI SVAKI DAN”, kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Otvaranje izložbe će se održati u Čačku, na šetalištu gradske plaže, u sredu, 23. septembra, sa početkom u 15.00h.

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, a predstaviće se i neke od osoba koje smo uvrstili  projekat, odnosno:

  • Ivana Veličković – spisateljica, kao mala je izgubila vid i vodi dugogodišnju borbu sa epilepsijom.
  • Lidija Vujović – uprkos Daunovom sindromu niže velike uspehe u atletici, plivanju, košarci, odbojci, pa i fudbalu. Dobitnica je zlatne medalje u atletici na Letnjim Olimpijskim Igrama Specijalne Olimpijade u Šangaju 2007. godine.
  • Miroslav i Đorđe Tomićević – od malena se bave sportom, obojica igraju za reprezentaciju gluvih Republike Srbije, sa timom osvajaju mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima