Početna Kultura Otvaranje nove kulturne stanice u Kovilju

Otvaranje nove kulturne stanice u Kovilju

0

Mreža kulturnih stanica, jedinstveni model kulture u ovom delu Evrope nastao kao rezultat projekta “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, bogatiji je za još jednu kulturnu stanicu u okolini Novog Sada – Kulturna stanica Kovilj biće otvorena u četvrtak, 15. decembra, u Ulici Laze Kostića 113 u Kovilju sa početkom u 12 časova.

U okviru programa otvaranja, biće uručena književna nagrada “Stevan Pešić”. Ovogodišnja dobitnica prestižne književne nagrade je Julia Kapornjaji, književnica iz Novog Sada, za pesničku knjigu „Panaceja”. Nagradu dodeljuju Gradska biblioteka u Novom Sadu i Savet Mesne zajednice Kovilj. Pored dodeljivanja nagrade biće upriličen i umetnički program u okviru kojeg će učestvovati Folklorni ansambl “Laza Kostić” i Muzička radionica “Kovilje”.

Kulturna stanica Kovilj je smeštena u autentičnom vojvođanskom okruženju, prekoputa rodne kuće Laze Kostića, koji je, pored bogate istorije i tradicije, najveći ponos ovog sela u okolini Novog Sada. Kovilj je najnovija u nizu kulturnih stanica otvorenih u Novom Sadu i okolini grada pored kulturnih stanica Svilara, Eđšeg, Karavan, Bukovac, Mlin, Rumenka, Barka i Liman.

Kulturna stanica Kovilj deo je mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, koje obuhvataju revitalizovane i nove kulturne prostore širom grada i u njegovoj okolini, nastale u okviru projekta Evropske prestonice kulture.

Detaljan program kulturnih stanica možete pronaći na sajtu kulturnestanice.rs.

Foto: EPK/J. Ivanović