Početna Kultura Otvoren konkurs za 10. Festival mini filma

Otvoren konkurs za 10. Festival mini filma

0

fmf10

Sećate li se svog prvog filma? Ako još uvek nije nastao, ovo je prilika da uzmete kameru i ostavite autorski pečat, jer je tema 10. jubilarnog Festivala mini filma upravo “Moj prvi film”.

Konkurs za učešće traje do 13. decembra, a festivalsko veče održaće se 15. decembra. Jedini uslov je da film bude autorski i da traje do 3 minuta.

Lepe su uspomene prvi snimci koji se uglavnom čuvaju, ali ovo je prilika da se i autorski afirmišete i podelite zabeležene kadrove.

Najkreativnije čekaju i vredne nagrade: nagrada žirija je novogodišnje putovanje u evropsku metropolu, a nagrada publike i nagrada Fondacije 021 je GoPro kamera.

Istražite svoju arhivu, iskopajte kadrove iz naftalina i pošaljite svoje radove. Ukoliko do sada niste, uzmite kameru i izađite iz anonimnosti i ekranizujte svoje ideje.

Fondacija 021 poziva na učešće na Festivalu mini filma, koji u Novom Sadu organizuje već 10 godina. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće takođe prikazani. U takmičarsku selekciju biće odabrano 10 radova, koji će zatim biti postavljeni u celosti na internet, gde će publika moći da glasa.

Prihvataju se filmovi koji su snimani različitim uređajima (mobilni telefon, kamera, fotoaparat) i filmovi različitih žanrova i estetike.

Festival mini filma i ove godine dodeljuje posebnu Nagradu za film koji podstiče afirmaciju žena, a koju će dodeliti aktivistikinje Fondacije 021. Svi učesnici će biti gosti postfestivalske žurke – druženja uz filmsku muziku.

Kako poslati?

Svoje radove šaljite tako što ćete link filma koji ste prethodno postavili na svom youtube kanalu poslati na mejl adresu fmf@021.rs i nasloviti mejl “Ime Prezime – Prijava za 10. Festival mini filma”.

Prvi Festival mini filma održan je 23. oktobra 2007. godine u Radio kafeu. Na festivalu je učestvovalo 15 filmova različitih stilova i žanrova, među kojima su bili radovi eminentnih umetnika Želimira Žilnika, Nikole Džafa, Dragana Živančevića i Ivane Inđin, koji su svojim učešćem podržali Festival, ali i neafirmisanih autora.

Tadašnja tema festivala je bila: Novi Sad. Ona je i danas aktuelna, ali nije obavezujuća. Projekat promoviše i afirmiše savremeno umetničko stvaralaštvo u formi kratkog filma do tri minuta na društveno angažovane teme. Filmovi pokazuju, ukazuju i rasvetljavaju probleme koje imaju građanke i građani u društvu.

Autor i foto: 021.rs