Početna Kultura Grad Novi Sad raspisao konkurs za projekte u kulturi

Grad Novi Sad raspisao konkurs za projekte u kulturi

0

grad-novi-sad-logo-jpg_660x330

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u kulturi i projekte umetničkih, stručnih i naučnih istraživanja u kulturi u 2015. godini.
Pravo učešća imaju ustanove kulture, izuzev onih čiji je osnivač grad, udruženja u kulturi, umetnici, saradnici, stručnjaci i drugi subjekti čije je sedište na terigoriji grada Novog Sada, kao i crkve i verske zajednice, navodi se u tekstu konkursa.

Tematske oblasti za koje se može konkurisati u 2015. godini su vizuelna umetnosti i multimedija (izložbe, kolonije, festivali, radionice), muzičko stvaralaštvo (festivali, memorijali, koncerti, snimanje autorskog materijala), scensko stvaralaštvo (festivali, pozorišne i operske predstave, umetnička igra), amatersko kulturno-umetničko stvaralaštvo (rad na očuvanju i negovanju narodnih običaja, pesama i igara) i kinematografija i audiovizuelno stvaralaštvo (festivali, filmske prezentacije).

Podnosioci prijave mogu da učestvuju na konkursu sa najviše tri projekta.

Ostali uslovi, informacije o potrebnoj dokumentaciji, kao i obrazac prijave, mogu se pronaći na sajtu grada Novog Sada www.novisad.rs.

Izvor: Rtv