Početna Kultura Otvorena izložba “Čovek i energija 2015”

Otvorena izložba “Čovek i energija 2015”

0

Covek i energija Foto Aleksandar Jovanovic  (1)

U organizaciji Fotografskog kluba Vojvodina, u galeriji “148+” na Bulevaru Oslobođenja 22, sinoć je otvorena izložba fotografija pod nazivom “Čovek i energija 2015”. Tom prilikom nagrađeni su autori najboljih fotografija.

Na temu “Čovek i energija” zlatna medalja pripala je Draganu Lapčeviću za fotografiju “Akrobata i mala princeza”, srebrna Jaroslavu Kralihu za fotografiju “Vazduplohov”, a bronzana Janu Valu za fotografiju “Blue energy”.

U kategoriji slobodna tema zlatna medalja je otišla Ljubomiru Kojiću za fotografiju “Otpor”, srebrna Zorici Madžarević Matković za fotografiju “Vrisak”, a bronzana Miloradu Kašćelanu za fotografiju “Better this than that way 2”.

Covek i energija Foto Aleksandar Jovanovic  (2)

Predsednik Fotografskog kluba Vojvodina kazao je da su ovom izložbom želeli da nastave tradiciju izložbe “Čovek i nafta” koja je organizovana u Novom Sadu sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka.

Majstor fotografije i član žirija Borivoj Mirosavljević pozdravio je prisutne goste i otvorio je izložbu.

Fotografija je u savremenom svetu svaki dan sve snažnija. To je samo još jedan dokaz da je ona najbolja komunikacija među ljudima – primetio je Mirosavljević.

Ostali članovi žirija bili su profesor Željko Škrbić i fotoreporter Ana Lazukić.

Covek i energija Foto Aleksandar Jovanovic  (3)

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Aleksandar Jovanović