Početna Kultura Otvorena izložba fotografija “Druženje mladih u prirodi bez smeća i alkohola”

Otvorena izložba fotografija “Druženje mladih u prirodi bez smeća i alkohola”

0

eko-kos

Izložba fotografija pod nazivom “Druženje mladih u prirodi bez smeća i alkohola” otvorena je u novosadskom Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata. Cilj foto konkursa, kao i projekta, jeste da podigne ekološku svest mladih i promoviše druženje bez alkohola, prenosi Oradio.

Foto konkurs je deo projekta “Eko koš” koji sprovodi neformalna grupa “Mlade nade eko propagande”, uz podršku Resurs centra Somborskog edukativnog centra u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom, u okviru programa “Mladi su zakon”, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Organizator Milan Ćosić rekao je za Oradio da je u sklopu aktivnosti trebao da bude realizovan projekat postavljanja kontejnera PET ambalaže na Keju žrtava racije ali da se na žalost to za sada nije ostvarilo zbog vremenskih i tehničkih problema ali da u narednom periodu planiraju dosta akcija.

Volonterka Milana Popov kaže da je plan da projekat bude nastavljen i naredne godine “Voleli bi smo da se realizuje na samom Keju pošto je tamo naša ciljna grupa- mladi. Takođe se nadamo da će nam Ministarstvo odobriti sredstva kako bi planove zaista sproveli u delo”.

Fotografije koje su izložene odabrala je publika koja je glasala na Fejsbuku, ali i stručni žiri koji nije bio blag prema učesnicima. Predsednik žirija Aleksandar Gusman rekao da su se ovaj put pri ocenjivanju mišljenja on line glasača i njih u žiriju razlikovala, kao i da su na kraju izabrane fotografije koje su najbolje tehnički urađene i dobro kadrirane. On je pozvao sve koji žele da se bave fotografijom da im se priključe nekom od udruženja, bio to Kino Foto klub Novog Sada ili neki drugi, suština je da pokažete kreativnost i ljubav ka fotografiji.

Ukoliko vas zanimaju dalje aktivnosti Eko koša to možete pogledati na njihovoj Fejsbuk stranici.

A nagrada za najbolju fotografiju pod nazivom Majka priroda pripala je Nemanji Milenkoviću.

Autor i foto: Oradio