Početna Kultura Otvorena izložba Georga Redžeka u KCNS

Otvorena izložba Georga Redžeka u KCNS

0

georg2

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada otvorena je izložba Georga Redžeka. Ovaj slikar u svojim delima posmatraču šalje snažnu poruku same suštine čoveka i sveta koji nas okružuje.
Georg je pre dve godine dobio Laureat na Saatchi takmičenju održanom u Londonu 2013. godine nakon čega je odlučio da napravi izložbu koja bi sadržala kontinuitet njegovog dosadašnjeg rada. Ova postavka kako umetnik objašnjava vođena je savremenom civilizacijom, čovekom druge decenije 21. veka, svakidašnjim temama odnosno predstavljanjem današnjih situacija sa kojima se čovek susreće. Slikar svoj pravac naziva eksperimentom, navodi da je u pitanju figuracija gde pokušava da postavi nove granice umetničkog opusa. Današnjicu doživljava kao renesansu, zbog novina koje su odličje ovog vremena kao i mogućnost slobode u svom stvaralaštvu.

georg1

Luka Slapura, likovni kritičar, je rekao: „Davno je rečeno da je jedina i prava umetnost ona koja posmatrača nagoni na kontemplativnost tj. na opažanje uzvišene lepote u predstavljenom. Govoreći o delima Georga Redžeka, isto to opažanje je podignuto na viši nivo tj. na promovisanje provokativnog i pozitivnog buđenja pojedinačne i kolektivne svesti o sebi i okruženju.
Za sve posetioce izložba će biti otvorena do 3. Avgusta 2015. godine.

georg

Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs