Početna Kultura Otvorena izložba plakata “The Tolerance Project” povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Otvorena izložba plakata “The Tolerance Project” povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

0

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, a u okviru festivala “Novosadski Winter Fest”, juče je na Trgu slobode upriličeno svečano otvaranje izložbe plakata “Tolerancija 2”.

Na otvaranju izložbe prisutnima su se obratili Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Slavimir Stojanović Futro, beogradski dizajner, vizuelni umetnik i pisac i Jelena Banjac, istoričar umetnosti i muzejski savetnik Muzeja grada Novog Sada.

Jelena Banjac ovom prilikom je istakla da je za ovu izložbu karakteristično to da ona nije namenjena galerijama, već svim otvorenim prostorima kako bi plakate videlo što više ljudi.

Mirko Ilić, autor koncepta “The Tolerance Project”

Izložba plakata “Tolerancija”, autora Mirka Ilića, predstavlja putujuću kolekciju plakata koja slavi i poštuje toleranciju u svakom smislu te reči. Preko 100 hiljada ljudi iz 26 zemalja širom sveta, u kojima je izložba do sada gostovala, imalo je priliku da vidi radove preko 130 dizajnera, kako afirmisanih, tako i onih koji će to tek postati.

Izložba plakata “Tolerancija” ima za cilj da afirmacijom univerzalnih ljudskih vrednosti, umetnici promovišu mir i toleranciju među ljudima.

A kako je bilo na otvaranju prvog dela izložbe pre tačno dve godine, pogledajte OVDE!

Ovo je samo jedna od pratećih aktivnosti ovogodišnjeg festivala “Novosadski Winter Fest” koji se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

“Novosadski Winter Fest” glasovima publike iz celog sveta proglašen je jednim od 10 najboljih božićnih marketa u Evropi, čime se automatski kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine o čemu više možete pročitati OVDE.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest