Početna Kultura Otvorena izložba “Prvih deset godina” u okviru manifestacije “Antićevi dani”

Otvorena izložba “Prvih deset godina” u okviru manifestacije “Antićevi dani”

Jubilarna 10. manifestacija “Antićevi dani”, koju organizuje Kulturni centar Grada Novog Sada, počela je otvaranjem izložbe “Prvih 10 godina” u Likovnom salonu KCNS. Prisutne su pozdravili koautor postavke Vojislav Radovanović i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, a izložbu je otvorio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

“Važan jubilej manifestacije ‘Antićevi dani’ poklopio se sa prvom godinom na putu ka ozvaničenju titule Evropske prestonice kulture 2021. godine, koja predstavlja dodatno ubrzanje za ukupan razvoj našeg grada. Zahvaljujući velikanima kao što je nezaboravni Mika Antić, i njihovim delima koja su neprolazna, Novi Sad je i zaslužio laskavi epitet Srpske Atine. Tragovi koje je Mika Antić ostavio iza sebe, neotuđivi su deo slike Novog Sada, i duha našeg grada koji oduvek slovi za otvorenu sredinu svesnu vrednosti nematerijalnog stvaralaštva, umetnosti i kulture. Izložba ‘Prvih deset godina’ svedoči o procesu zvanom ‘Antićevi dani’ koji je iz godine u godinu plodtvorniji i bogatiji i koji predstavlja važan segment kulturne ponude Novog Sada”, naglasio je Dalibor Rožić.

Prema rečima Vojislava Radovanovića izložba prikazuje najvažnije medijske objave o manifestaciji “Antićevi dani”, pa tako predstavlja znak zahvalnosti novinarima koji verno prate programe u čast Mike Antića. Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović apostrofirao je značaj kulturnih manifestacija u vremenu koje, kako je ocenio, planetarno nije lako za kulturu, i da ohrabruje interesovanje medija za takve sadržaje.

“Miroslav Antić je brend, legenda i zaštitni znak Novog Sada, pa je neosnovano svoditi njegovo stvaralaštvo na ‘Plavi čuperak’, ‘Garavi sokak’ i dečju poeziju, jer je reč o multimedijalnom umetniku i jedan od zadataka ‘Antićevih dana’ jeste da šire istinu o tome”, kazao je Panaotović.
Manifestacija “Antićevi dani” održava se od 13. do 17. marta na više lokacija u Novom Sadu, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra.

Autor: NsHronika