Početna Kultura Otvorene kapije 15. jubilarnog Egzit festivala

Otvorene kapije 15. jubilarnog Egzit festivala

0

1-Exit-fest-stage

Kapije 15. jubilarnog Egzit festivala otvorene su večeras u 19 sati, a sudeći po broju prvih posetilaca može se zaključiti da nisu bez osnova najave organizatora da će ovo biti rekordno izdanje festivala. Reka ljubitelja muzike i dobre zabave kreće se ka Petrovaradinskoj tvrđavi gde će večeras biti svečano otvoren ovogodišnji Egzit i obeležen 15. rođendan tog festivala. Na 20 bina nastupiće oko 500 izvođača. Kapije tvrđave otvorene su u 19 sati.
Na ulazu u festivalski prostor nalazi se veliki broj pripadnika obezbeđenja i policije koji revnosno pregledaju sve posetioce.

Prvu svirku na Egzitu započeli su Bobo Knežević & Cotomašina na Fusion bini, dok će čast da prvi izađu na najveću festivalsku binu, Main stage, imati legendarni pank sastav iz Šapca Goblini.

Prema najavi organizatora, posetioce zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi večeras na tvrđavi očekuje veličanstven vatromet kojim bi festival trebalo da bude zvanično otvoren.

Glavne zvezde večerašnjeg programa biće Clean bandit, Emili Sande (Main stage), Partibrejkersi, Darkwood dub (Fusion stage) i domaće snage na Dance areni Marko Milosavljević, Lea Dobričić, Dejan Milićević, Adam Bajer i Džozef Kaprijati.

Kamp se ove godine nalazi na novoj lokaciji, na najlepšoj plaži na Dunavu – novosadskom “Štrandu”.

Autor: RTV, Tanjug