Početna Kultura Otvorene prijave za Takt fest

Otvorene prijave za Takt fest

Prijave za deseti, jubilarni Takt fest su otvorene. Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta www.taktfest.org. Ovogodišnji festival će se održati od 23. do 26. septembra u Novom Sadu.

Takt fest je multimedijalni, interkulturalni festival koji se organizuje deseti put zaredom u Novom Sadu. Počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postali su internacionalni i prepoznatljivi po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva.

Takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom trodnevnog festivala: filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

Organizator Takt festa je Asocijacija Kulturanova, jedna od najuspešnijih organizacija u oblasti kulture iz Srbije, što potvrđuju i brojni internacionalni projekti tokom 20 godina postojanja.

Kulturanova pokreće interkulturalni i intersektorski dijalog u društvu, podstičući kreativnost mladih kroz umetničku edukaciju, produkciju kulturnih sadržaja i unapređivanje javnih politika u oblasti kulture i mladih. Svoje programe realizuju kroz četiri programske celine: Teatarnova, Muzikanova, Medianova i Futuranova.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay