Početna Kultura Otvorene prijave za Takt fest

Otvorene prijave za Takt fest

0

Prijave za deseti, jubilarni Takt fest su otvorene. Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta www.taktfest.org. Ovogodišnji festival će se održati od 23. do 26. septembra u Novom Sadu.

Takt fest je multimedijalni, interkulturalni festival koji se organizuje deseti put zaredom u Novom Sadu. Počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postali su internacionalni i prepoznatljivi po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva.

Takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom trodnevnog festivala: filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

Organizator Takt festa je Asocijacija Kulturanova, jedna od najuspešnijih organizacija u oblasti kulture iz Srbije, što potvrđuju i brojni internacionalni projekti tokom 20 godina postojanja.

Kulturanova pokreće interkulturalni i intersektorski dijalog u društvu, podstičući kreativnost mladih kroz umetničku edukaciju, produkciju kulturnih sadržaja i unapređivanje javnih politika u oblasti kulture i mladih. Svoje programe realizuju kroz četiri programske celine: Teatarnova, Muzikanova, Medianova i Futuranova.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay