Početna Kultura Otvoreno veče poezije “Poetarium” sutra u “Domu b-612”

Otvoreno veče poezije “Poetarium” sutra u “Domu b-612”

0

poetarium-banner

Otvoreno veče poezije “Poetarium”, na kojem će po dve autorske pesme predstaviti 18 pesnika iz Novog Sada, Beograda, Subotice i Kragujevca, održaće se u subotu 30. januara u 21 čas u prostorijama Udruženja “Dom b-612” u Jevrejskoj 9.

Svoje autorske pesme čitaće Damir Nedić iz Kragujevca, Borislav Stanić iz Subotice, Viktorija Martinova i Milan Mijatović iz Beograda, Nina Petrov, Jovana Orlandić, Jelena Anđelovska, Marko Vuksanović, Dalibor Radovanac, Marijana Jakobac, Bojan Samson, Viktur Radun Teon, Dijana Knežević, Mirjana Kolarski, Darko Burmudžija, Bojana Škorić, Dušan Gardinovački i Žikica Milošević iz Novog Sada.

“Poetarium” je otvoreno veče poezije, slem poezije i performansa, koje se već tri godine organizuje u Novom Sadu. Do sada je održano više od dvadeset ovakvih večeri, čija je osnovna ideja promocija poezije i autora, kao i druženje uz jedan drugačiji vid zabave.

Svako poetsko veče ima određenu temu, a neke od dosadašnjih tema su horoskop, tarot, omiljeni autori i alhemijski simboli. Redosled učesnika utvrđuje se izvlačenjem papirića s imenom ili na drugi način, u zavisnosti od teme večeri – na osnovu redosleda horoskopskih znakova, na osnovu tarota ili alhemijskih simbola.

Ulaz je besplatan, a organizatori očekuju veliki broj posetilaca i ljubitelja poezije.

Autor: Radovan Sekulić
Foto: Poetarium