Početna Kultura I ove subote koncert klasične muzike za bebe u Galeriji Matice srpske

I ove subote koncert klasične muzike za bebe u Galeriji Matice srpske

Najmlađi Novosađani i ove subote moći će da uživaju u klasičnoj muzici koju će, specijalno za njih, izvoditi muzičari Beogradske filharmonije u Galeriji Matice srpske.

Koncerti klasične muzike za bebe tradicionalno se svakog meseca održavaju u Galeriji Matice srpske, u sklopu projekta “Odrastanje uz umetnost”, a kako bi mališani ostvarili prve susrete sa ovom umetnošću, iskusili nove zvuke, igrali i zabavili se na drugačiji način.

Koncerti se realizuju u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a uz podršku Telenor fondacije.

Bebe će u dva termina – od 11 i od 12:30h, uživati u nastupu klarinetiste Mihajla Samorana i pijanistkinje Ivane Pavlović, u trajanju od po pola sata.

Svaka beba u poseti koncertima dobiće na poklon radosnicu u kojoj će roditelji moći da zabeleže i prve uspomene iz Galerije, a nakon koncerta, mališani će imati priliku za igru u vidu ostavljanja otisaka u boji na platnu ili fotografisanja ispred panoa.

Interesovanje je veliko za ove koncerte, a oba termina za ovu subotu već su popunjena. Ukoliko želite da se prijavite i povedete svoju bebu u novu avanturu u pratnji klasične muzike, pratite Fejsbuk stranicu Galerije Matice srpske ili zvaničan sajt ustanove za više detalja o budućim prijavama.

Izvor: 021
Foto: Pixabay