Početna Kultura Panaotoviću još jedan mandat na čelu Kulturnog centra Novog Sada

Panaotoviću još jedan mandat na čelu Kulturnog centra Novog Sada

0

Skupština Novog Sada na jučerašnjoj sednici donela je odluku da poveri upravljanje Kulturnim centrom Novog Sada na mandatni period od četiri godine aktuelnom direktoru KCNS Bojanu Panaotoviću.

Time je gradska skupština usvojila predlog UO KCNS da Panaotović upravlja krovnom gradskom ustanovom kulture u narednom četvorogodišnjem periodu.

“Od juna 2015. do danas, naš tribinski program ostvario je oko 3 miliona pregleda na zvaničnom Jutjub kanalu KCNS, u Novi Sad i u KCNS doveli smo, u ovom periodu, trojicu nobelovaca – Petera Handkea, Marija Vargasa Ljosu i Orhana Pamuka, naša izdanja osvojila su 20 književnih nagrada najvišeg ranga…”, rekao je juče Bojan Panaotović.

On je dodao da je KCNS ostvario plodonosnu saradnju sa desetinama ambasada u Srbiji i sa kulturnim centrima u Srbiji i regionu koji su od velikog značaja za afirmaciju srpske kulture i tradicije, kao što su kulturni centri Gračanice, Vukovara, Istočnog Novog Sarajeva, Herceg Novog, Kotora…

Takođe, KCNS, kao centralna ustanova kulture u Novom Sadu, pružio je snažnu podršku procesu osvajanja titule Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021.

Panaotović je zahvalio na ukazanom poverenju vladajućoj većini u Skupštini grada i rekao:

“Valja naglasiti da su podrška i poverenje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića bili ključni faktor i vetar u jedra odličnim rezultatima koje smo u minulom periodu ostvarili. Vučević je moderan političar, britkog uma, koji odlično razume da je za jedan savremeni grad izuzetno važna ravnoteža materijalnog i duhovnog.”

Izvor: RTV
Foto: Prinscreen