Početna Kultura Počeli radovi na uređenju Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada

Počeli radovi na uređenju Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada

0

Akcijom Gradskog zelenila, juče su počeli radovi na uređenju Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada. Ovom prilikom iz aule je otklonjeno divlje rastinje, te je teren pripremljen za dalju rekonstrukciju kako bi Novosađani u najkraćem vremenskom roku mogli ponovo da uživaju u projekcijama nekada najpopularnijeg bioskopa na otvorenom.

Rekonstrukcija prostora Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta broj 5) plod je projekta na kom je KCNS radio uz svesrdnu podršku gradonačelnika Miloša Vučevića, Gradske uprave za kulturu i člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, Dalibora Rožića.

Tokom letnje sezone Kulturni centar Novog Sada upriličiće bogat scenski program. U planu su pozorišne predstave renomiranih reditelja, kao i najveća ostvarenja iz sveta filma.

Svoj doprinos oživljavanju Letnje scene dalo je i Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Novosadsko pozorište i Sterijino pozorje, pa publiku u predstojećim sezonama na Letnjoj sceni Kulturnog centra Novog Sada očekuje i scenski program pomenutih institucija kulture.

Izvor: RTV
Foto: KCNS