Početna Kultura Počelo snimanje dokumentarnog filma o Vladi Divljanu

Počelo snimanje dokumentarnog filma o Vladi Divljanu

vlada divljan

Producentska kuća Starhill je zvanično počela snimanje dokumentarnog filma “Nebeska tema” o jednom od najznačajnijih muzičara sa naših prostora, Vladi Divljanu.

U studiju Aleksandra Protića zabeležana je fascinantna priča Zdenka Kolara o velikom prijateljstvu sa Vladom Divljanom puna emotivnih momenata i zanimljivih anegdota.

Kako se navodi, to svedočenje, koje je za potrebe filma snimljeno samo zvučno, predstavlja intimnu vizuru na jednog izuzetnog čoveka.

Sa jedne strane mi je drago što učestvujem u ovom projektu, to dugujem mom drugu i komšiji Vladi, a sa druge strane to mi budi setu jer me je film naterao da se setim nekih stvari koje sam potisnuo, rekao je Zdenko Kolar.

Audio snimanje pojedinih učesnika trajaće do kraja meseca, a onda se nakon uskršnjih praznika prelazi na snimanje slike.

U filmu će učestvovati i Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Momčilo Bajagić Bajaga, Petar Peca Popović, Svetozar Cvetković, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedesći, Predrag Popović, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Dejan Vučetić Vuča, Boris Mladenović i Dušan Kojić Koja.

Premijera filma “Nebeska tema” planirana je za jesen ove godine.

Autor: mojnovisad.com
Foto: Printscreen