Početna Kultura Počeo je Filmski festival na Novom Naselju

Počeo je Filmski festival na Novom Naselju

0

filmski festival

Razgovorom o rođenju novog festival počeo je Filmski festival koji se prvi put ove godine organizuje na Novom Naselju.

Na festival biće prikazano pet domaćih filmova, četiri iz Srbije i jedan je iz Crne gore. Program je raznovrsan objedinjuje sve generacije što nam je bila glavna ideja za prvu godinu održavanja ovakvog festival. Naš cilj je da ovakvi festivali koji su deo kulture budu deo svakodnevnice“, objašnjava Marko Ježić organizator Filmskog festival na Novom Naselju. U razgovoru za naš portal kaže da je odziv publike odličan jer zbog ograničenih mesta svi zainteresovani moraju da se prijave elktronskim putem.

Nakon razgovora na tribini su odgledani kratkometražni filmovi.
Festival će trajati tri dana. Danas se od 18.30 časova u školi Dr Milan Petrović prikazuje kratkometražni film “Filmski front” čime je akcenat stavljen na afirmaciji mladih filmskih autora i nezavisnih produkcija iz celog sveta. Na livadi preko puta od 20 časova možete pogledati film “Dvije povratne Titograd- Podgorica”, zatim od 21.45 časova dramu “Otvoreni kavez”, a od 23.20 časova film “Tmina”. Poslednje veče u nedelju 13. septembra na Naseljskoj livadi preko puta Gerontološkog centra prikazivaće se dva filma “Bićemo prvaci sveta” od 20 časova i “Neposlušni” od 22.30 časova. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Mesta su ograničena na 500 stolica, zato požurite da se prijavite kako bi dobili mesto i uživali u filmskim projekcijama na otvorenom. Prijave se vrše na fejsbuku na profilu udruženja Novo kulturno naselje.
Želja organizatora je da se ponovo vrati duh bioskopa i gledanje filmova u posebnoj atmosferi i ambijentu, kojih možete se složiti da u današnje vreme ima mnogo manje.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs