Početna Kultura Počinje Festival savremene umetnosti “Dunavski dijalozi”

Počinje Festival savremene umetnosti “Dunavski dijalozi”

0

Otvaranje devetog Festivala savremene umetnosti “Dunavski dijalozi” održaće se danas, 7. septembra, u 18.30h u Katoličkoj porti.

Festival je tradicionalno zamišljen kao pregled najaktuelnijih zbivanja u umetnosti podunavskog regiona koji će posetioci moći da pogledaju na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

U programu festivala dominira centralna izložba “Društvo i umetnost u okolnostima iznuđene realnosti” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Pored centralne, upriličene su još tri postavke: Novi Sad+ u Katoličkoj porti, Bugarsko-srpski umetnički dijalozi na tri lokacije – SULUV, Mali likovni salon i Galerija Bel art, kao i Dijalog Temišvar – Novi Sad u Petrovaradinu – Veliki ratni bunar, Podzemne vojne galerije i Trg Prote Mihaldžića.

Ove godine je ostvarena i saradnja sa jednim od najznačajnijih svetskih festivala medijske umetnosti Ars Elektronikom u Lincu, te će program Dunavskih dijaloga činiti posebnu “Baštu Novi Sad” (Novi Sad Garden) na ovom festivalu, a međunarodna konferencija “Društvo i umetnost u okolnostima iznuđene realnosti” će se putem mreže patnera uživo emitovati na svim kontinentima.

Ceo program možete videti OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Dunavski dijalozi