Početna Kultura Počinje festival “Vila” – Besplatan prevoz za posetioce

Počinje festival “Vila” – Besplatan prevoz za posetioce

0

Festival „Vila” održaće se od 3. do 5. juna u jedinstvenom ambijentu Fruške gore, u Vrdniku (Fruške terme). Povodom prvog takvog festivala u srcu nacionalnog parka, građanima i građankama obezbeđen je besplatan prevoz na festival „Vila“ gradskim autobusima.

Prevoz će se obavljati iz Novog Sada do hotela Fruške terme u Vrdniku, i nazad. Svi koji žele na „Vilu“ na raspolaganju će imati sedam polazaka i isto toliko termina za povratak svakog festivalskog dana. Mesto polaska je plato ispred Železničke stanice u Novom Sadu. Povratak za grad je sa autobuskog stajališta kod hotela Fruške terme. Dodatna predviđena autobuska stajališta za prijem putnika i putnica na relaciji Novi Sad – Vrdnik (Fruške terme) – Novi Sad su Most Slobode u Novom Sadu i stanica u centru Sremske Kamenice.

Termini polazaka iz Novog Sada za Vrdnik: 16.00h, 16.15h, 17.45h, 18.00h, 18.15h, 20.00h, 20.15h.
Termini polazaka iz Vrdnika za Novi Sad: 21.00h, 21.15h, 21.30h, 00.30h, 00.45h, 01.00h, 01.30h.

Takođe, svakog dana trajanja festivala, od 3. do 5. juna, od 12.00 do 02.00 sata, privremeno će biti izmenjen režim saobraćaja: zatvoren će biti potez od državnog puta 313 (Manastirska ulica), kod odvajanja za hotel Fruške terme u Vrdniku, do skretanja za ranč Platan, dok će saobraćajnica koja vodi do Staze zdravlja prema Zmajevcu ostati otvorena.

Festival „Vila“, deo programskog luka Heroine Evropske prestonice kulture, obuhvata širok spektar muzičkih, pozorišnih i vizuelnih predstava, radionica i gastronomskih događaja, kao i bogat program za najmlađe – niz radionica, plesnih predstava, filmskih i književnih događaja, koje će deci ulepšati prvi junski vikend. Ulaz na sve programe je slobodan.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na novisad2022.rs.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo