Početna Kultura Pokrajinska priznanja Miri Banjac i profesorki Biljani Škrbić

Pokrajinska priznanja Miri Banjac i profesorki Biljani Škrbić

0

Dobitnica pokrajinskog priznanja u oblasti umetnosti “Pavle Jovanović” za 2019. godinu je dramska umetnica Mira Banjac, a pokrajinskog priznanja u oblasti nauke “Milutin Milanković” prof. dr Biljana Škrbić, redovna profesorka na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, odlučila je jednoglasno Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja.

Dramsku umetnicu Miru Banjac, koja je brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji u prethodnih više od šest decenija dala ogroman doprinos razvoju umetnosti i kulture, za laureata priznanja “Pavle Jovanović” predložili su Srpsko narodno pozorište i Sterijino pozorje.

Prof. dr Biljanu Škrbić, koja je redovna profesorka na Tehnološkom fakultetu od 1996. godine, za doprinos ugledu i prepoznatljivosti te visokoobrazovne ustanove i Univerziteta u Novom Sadu, prvenstveno iz oblasti interdisciplinarnog pristupa zaštiti životne sredine i analizi zagađujućih jedinjenja, za priznanje u oblasti nauke “Milutin Milanković” predložili su prof. dr Lidija Jevrić i prof. dr Gordana Ćetković.

Na predlog Komisije, kojom je predsedavao profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Nenad Krstić, u skladu sa Naredbom o zabrani okupljanja na javnim mestima, Pokrajinska vlada je donela odluku da se pokrajinska priznanja u oblasti nauke i umetnosti dodele na Svečanoj akademiji 25. novembra, kada će biti dodeljena pokrajinska priznanja iz oblasti kulture, obrazovanja, privrede, sporta i ravnopravnosti polova, kao i Nagrada AP Vojvodine “Mihajlo Pupin”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen