Početna Kultura Potpisivanje sporazuma o saradnji SZPB sa PU “Radosno detinjstvo”

Potpisivanje sporazuma o saradnji SZPB sa PU “Radosno detinjstvo”

0

U sredu, 11. oktobra u 13 časova, potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Predškolskom ustanovom “Radosno detinjstvo”, započeće realizacija programa “Svestrani umetnik Jefto Perić”. Povodom obeležavanja pola veka od smrti umetnika, u okviru serije edukativnih programa za decu predškolskog i školskog uzrasta, na ovaj način biće potvrđen nastavak višegodišnje saradnje Spomen-zbirke Pavla Beljanskog sa ovom institucijom.

Specifičan stil umetnika biće tema ovogodišnjih kreativnih radionica. Nakon prvog dela programa Kustos u vrtiću i obilaska stalne postavke, deci će biti omogućeno da se u potrazi za sopstvenim stilom, u praktičnom delu radionice, oprobaju u različitim likovnim tehnikama (koristeći voštane, drvene, tempere ili vodene boje, grafitne olovke itd).

Izložba završnih dečijih radova biće otvorena u januaru 2018. godine. Tokom trajanja, u okviru obeležavanja 8. marta, planiran je program “Mami na dar” koji podrazumeva posetu dece sa mamama, pri čemu deca preuzimaju ulogu kustosa i vodiča kroz stalnu postavku Spomen-zbirke i postavku izložbe njihovih radova. Tokom trajanja izložbe biće organizovana i edukacija vaspitača i likovnih pedagoga.

Ugovor o saradnji potpisaće dr Jasna Jovanov, upravnica Spomen-zbirke i Mirjana Đurđev, direktorka PU “Radosno detinjstvo” Novi Sad.

Autor: NsHronika
Foto: Promo