Početna Kultura Potrepštine za svratišta umesto ulaznice za pozorište

Potrepštine za svratišta umesto ulaznice za pozorište

0

U okviru programa “Pozorište za sve”, planirano je pet izvođenja predstave “Dok čekamo Godoa” u Novom Sadu i okolini, od kojih je prvo u ponedeljak od 20 časova u OŠ “Đura Daničić” u Kaću.

Naredno je zakazano za 19. oktobar od 19 časova u Domu kulture u Irigu. Za 25. oktobar u 19 sati planirana je predstava u Centru za kulturu u Beočinu, a novosadska publika imaće priliku da je pogleda 9. novembra od 19 časova u Kulturnom centru Novi Sad. Mini turneja završava se 15. novembra nastupom od 19 časova u Kulturnom centru “Mladost” u Futogu.

Ulaznice se neće naplaćivati, odnosno publika treba da donese konzerviranu hranu, odeću i školski pribor, a sve prikupljene potrepštine će biti prosleđene Svratištu za decu i mlade, kao i Svratištu za beskućnike

Predstavu “Dok čekamo Godoa” režirao je, po motivima dela Semjuela Beketa, Vukašin Ranđelović, koji je i jedan od glumaca, a osim njega nastupaju i Peđa Marjanović, Aljoša Đidić i Miloš Lazić. Realizaciju programa “Pozorište za sve” pomogla je Gradska uprava za kulturu.

O turneji će biti snimljen dokumentarni film, a interesantno je da će ekipa kostimiranih glumaca pre izvođenja najavljivati predstavu šetajući glavnim ulicama mesta u kojima će nastupati. Na taj način mladi umetnici pokušaće da ostvare neposredniji odnos s publikom.

Predstava je izvođna na daskama Srpskog narodnog pozorišta, kao i na nekoliko festivala u zemlji, a na jesenjem pozorišnom Kustendorfu osvojila je „Zlatni list”.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay