Početna Kultura Poziv andergraund umetnicima za učešće na Festivalu srpskog podzemlja

Poziv andergraund umetnicima za učešće na Festivalu srpskog podzemlja

Pozivaju se svi vizuelni umetnici koji se osećaju kao pripadnici andergraunda da pošalju svoje radove i predstave se na petom Festivalu srpskog podzemlja.

Ovogodišnja izložba imaće drugačiji format u odnosu na to kako je bilo u okviru prethodnih izdanja Festivala. Tema je kao i uvek slobodna, ali uz jedan uslov – format radova je ove godine određen, simbolično, formatima koverata. Odnosno, radovi moraju biti dimenzija ili spakovani tako da staju u neku od standardnih, poštanskih koverti.

Poslati radovi – crteži, slike, digitalni printovi, kolaži, fotografije, poezija, tekstovi, stikeri, razglednice itd. biće deo prostorne instalacije posvećene fenomenu mejl-arta, pokretu koji je nastao 60-ih godina prošlog veka, među umetnicima koji su koristeći poštanska sredstva tragali za alternativnim neposrednijim načinima komunikacije, slanja svojih poruka svetu, stvarajući internacionalne mreže nezavisne od muzeja, galerija i ustaljenih institucionalnih sistema.

Postupak apliciranja je sledeći:

Potrebno je da zainteresovani pošalju prijavu sa naznakom ZA FSP IZLOŽBU, koja sadrži ime i prezime, broj telefona, na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kako bi dobili adresu za slanje radova. Uz prijavu potrebno je poslati po jednu fotografiju rada (do 100 dpi), naziv rada, dimenzije i po želji – kontakt/web prezentaciju (podatke koje će se koristiti u katalogu).

Svaki autor može da pošalje do 10 radova u jednoj koverti standardnih dimenzija. Svi radovi moraju biti čitko potpisani na poleđini. Poželjno je da se obrati pažnja i na kovertu koja takođe može da postane deo instalacije. Pored radova, u pismu, na jednom papiru potrebno je poslati i sledeće informacije:
– Ime, prezime
– Kontakt telefon
– Imejl adresu
– Poštansku adresu na koju će se vratiti radovi
– Broj poslatih radova

Navedene informacije potrebno je poslati i na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kada pošaljete kovertu sa radovima poštom.

Ukoliko ste iz Novog Sada i niste u mogućnosti da pošaljete kovertu sa radovima poštom, možete je ostaviti u CD shopu “Mungos” (Zmaj Jovina 2). I u tom slučaju pošaljite gore navedene podatke na datu imejl adresu.

Rok za slanje prijava i dostavljanje radova je 1. april 2019.

Otvaranje izložbe biće 12. aprila 2019.

Izložbu će pratiti štampani materijal sa osnovnim informacijama o učesnicima i radovima.

Autor: NsHronika
Foto: FSP/Facebook