Početna Kultura Poziv andergraund umetnicima za učešće na Festivalu srpskog podzemlja

Poziv andergraund umetnicima za učešće na Festivalu srpskog podzemlja

0

Pozivaju se svi vizuelni umetnici koji se osećaju kao pripadnici andergraunda da pošalju svoje radove i predstave se na petom Festivalu srpskog podzemlja.

Ovogodišnja izložba imaće drugačiji format u odnosu na to kako je bilo u okviru prethodnih izdanja Festivala. Tema je kao i uvek slobodna, ali uz jedan uslov – format radova je ove godine određen, simbolično, formatima koverata. Odnosno, radovi moraju biti dimenzija ili spakovani tako da staju u neku od standardnih, poštanskih koverti.

Poslati radovi – crteži, slike, digitalni printovi, kolaži, fotografije, poezija, tekstovi, stikeri, razglednice itd. biće deo prostorne instalacije posvećene fenomenu mejl-arta, pokretu koji je nastao 60-ih godina prošlog veka, među umetnicima koji su koristeći poštanska sredstva tragali za alternativnim neposrednijim načinima komunikacije, slanja svojih poruka svetu, stvarajući internacionalne mreže nezavisne od muzeja, galerija i ustaljenih institucionalnih sistema.

Postupak apliciranja je sledeći:

Potrebno je da zainteresovani pošalju prijavu sa naznakom ZA FSP IZLOŽBU, koja sadrži ime i prezime, broj telefona, na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kako bi dobili adresu za slanje radova. Uz prijavu potrebno je poslati po jednu fotografiju rada (do 100 dpi), naziv rada, dimenzije i po želji – kontakt/web prezentaciju (podatke koje će se koristiti u katalogu).

Svaki autor može da pošalje do 10 radova u jednoj koverti standardnih dimenzija. Svi radovi moraju biti čitko potpisani na poleđini. Poželjno je da se obrati pažnja i na kovertu koja takođe može da postane deo instalacije. Pored radova, u pismu, na jednom papiru potrebno je poslati i sledeće informacije:
– Ime, prezime
– Kontakt telefon
– Imejl adresu
– Poštansku adresu na koju će se vratiti radovi
– Broj poslatih radova

Navedene informacije potrebno je poslati i na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kada pošaljete kovertu sa radovima poštom.

Ukoliko ste iz Novog Sada i niste u mogućnosti da pošaljete kovertu sa radovima poštom, možete je ostaviti u CD shopu “Mungos” (Zmaj Jovina 2). I u tom slučaju pošaljite gore navedene podatke na datu imejl adresu.

Rok za slanje prijava i dostavljanje radova je 1. april 2019.

Otvaranje izložbe biće 12. aprila 2019.

Izložbu će pratiti štampani materijal sa osnovnim informacijama o učesnicima i radovima.

Autor: NsHronika
Foto: FSP/Facebook