Početna Kultura Poziv građanima da kreiraju 15. jubilarni Festival uličnih svirača

Poziv građanima da kreiraju 15. jubilarni Festival uličnih svirača

Savet_gradjana_FUS_2015_foto2Savet_gradjana_FUS_2015_foto3

Ovogodišnji, 15. jubilarni Festival uličnih svirača biće održan od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu, kada će kao i svake godine duhom ulične umetnosti i kulturom
svojih sredina umetnici iz zemlje, regiona i sveta probuditi novu, svežu energiju Grada.

“Ove godine, odlučili smo da Festival bude još pristupačniji i otvoreniji za lokalnu zajednicu i zato smo pokrenuli konkurs za Savet građana Festivala koji će podrazumevati uključivanje publike u kreiranje ove kulturne manifestacije“, rekla nam je Mirjana Spremo, član organizacije Festivala.

Svi zainteresovani pojedinci, koji uličnu umetnost prepoznaju kao neizostavan deo kulturnog stvaralaštva do 1. juna se mogu prijaviti na konkurs za Savet građana Festivala uličnih svirača putem formulara na linku http://bit.ly/1H3KUOZ i tako kreativnim idejama doprineti kvalitetu 15. jubilarne manifestacije!

ČlanoviSaveta građana Festivala uličnih svirača biće objavljeni  10. juna.

Takođe,  do 1. juna otvoren je  i konkurs namenjen umetnicima koji žele da učestvuju
u ovogodišnjem programu.

Poziv je upućen pojedincima, sastavima i trupama iz domena muzike, plesa, performansa i pantomime, kao i žonglerima, glumcima i drugim umetnicima koji sebe vide u
duhu ulične umetnosti i žele da postanu deo velike porodice učesnika dosadašnjih 14 izdanja Festivala, od kojih su mnogi stekli pravu afirmaciju tek posle nastupa u Novom Sadu.

Savet_gradjana_FUS  2015_foto1

 

Rezultati  selekcije biće objavljeni 1. jula. Aplikacija za prijavljivanje na konkurs dostupna je na sajtu Festivala http://www.ulicnisviraci.com/konkurs/.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada i Naftne industrije Srbije.

Autor: Ivana Knežević