Početna Kultura Pozorišni festival za mlade “(OFF)estival” onlajn 11. decembra

Pozorišni festival za mlade “(OFF)estival” onlajn 11. decembra

0

Festival angažovanog pozorišta za mlade “(OFF)estival” biće održan samo onlajn predstojećeg vikenda od 11. do 13. decembra, najavila je organizacija OFF Novi Sad.

Na programu će biti emitovano sedam predstava nezavisnih pozorišta i trupa u tri dana na YouTube kanalu i Facebook stranici direkcije festivala OFF Novi Sad.

Pozorišnu smotru u petak, 11. decembra. otvara “Presek” Teatra mladih Mišolovka, a nakon njega prikazaće se i scensko delo “Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” Teleport teatra.

Subota, 12. decembar, donosi tri naslova – “Raskršće” (teatar Cepora), “Kulturociklin 2m” (trupa Kulturociklin) i “Indigo” (Cekom).

Finalni dan u nedelju, 13. decembra, na programu ima komade “Huligan” Kazališta Mala scena i “Šest portreta Pavla Beljanskog”, još jedan projekat Teatra mladih Mišolovka.

Organizatori su pokušali da odgovore na pitanje – zašto mladi ne idu u pozorište, da bi odmah usledio odgovor – zato što predstava koje govore o problemima i jezikom mladih ima veoma malo.

Iz tog razloga se organizacija OFF Novi Sad posvetila zadatku da te predstave pronađe i prezentuje publici na (OFF)estivalu angažovanog i edukativnog pozorišta za mlade.

Želja im je bila da ceo vikend posvete mladima koji stvaraju za mlade i na taj način okupe dosta sveže energije i pokrenu promene u načinu na koji mladi pristupaju pozorištu.

Ipak, zbog epidemioloških mera, morali su da odustanu od uživo susreta, tako da su program svog festivala odlučili barem da prikažu onlajn.

Svi zainteresovani mogu saznati dodatne informacije na društvenim mrežama festivala Facebook i Instagram , kao i na samom sajtu www.offns.rs.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay