Početna Kultura Predavanja na Jutjub kanalu KCNS-a

Predavanja na Jutjub kanalu KCNS-a

0

Predavanje dr Aleksandre Kolaković na temu “Putovanja Francuza po Srbiji na prelazu iz 19. u 20. vek” možete pogledati 13. jula u 18 časova na Jutjub kanalu KCNS, dok predavanje dr Jelene Todorović Lazić na temu “Evropeizacija javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji” možete pogledati 15. jula u 18 časova.

Predavanje dr Aleksandre Kolaković na temu “Putovanja Francuza po Srbiji na prelazu iz 19. u 20. vek” možete pogledati 13. jula u 18 časova na Jutjub kanalu KCNS.

Predavanje je posvećeno putovanjima Francuza po Srbiji na prelazu iz 19. u 20. vek. Cilj je da se osvetle predstave koje su francuski intelektualci (profesori, novinari i diplomate) stekli o Srbiji i Srbima tokom ne samo boravka u srpskoj prestonici već i prilikom poseta drugim gradovima, manastirima i seoskim sredinama. Na kraju predavanja, biće analizirana slika Srbije i Srba koja se nakon ovih putovanja formirala u Francuskoj.

Predavanje dr Jelene Todorović Lazić na temu “Evropeizacija javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ možete pogledati 15. jula u 18 časova na Jutjub kanalu KCNS.

Koncept evropeizacije se najčešće koristi da označi kako se nacionalne institucije prilagođavaju na obaveze iz (budućeg) članstva u EU. Članstvo u EU bilo je uslovljeno ispunjavanjem čitavog niza kriterijuma među kojima uslov svih uslova predstavlja postojanje efikasne javne uprave u državi koja pristupa. Prošlo je 20 godina od kada je Evropska unija počela da razvija okvir za idealan model javne uprave koja bi poslužila kao uzor postkomunističkim demokratijama dok su se one nalazile u procesu pristupanja.

Izvor: RTV
Foto: KCNS